home boek lezingen dahlia's - dahlia's dahliaworkshop tuinadvies tuinexcursies 2007 - 09 contact

DAHLIAWORKSHOP

 

De Dahliaworkshop laat u uitgebreid kennismaken met de Dahlia. U hoort hoe de Dahlia bij ons is terechtgekomen, welke soorten er zijn en in welke groepen hij verdeeld is. Bij welke kwekers kun je voor bijzonder soorten terecht? Wat vraagt een Dahlia aan onderhoud, bijvoorbeeld met het opslaan in de winter, maar ook met het mesten en steunen van de plant. Tenslotte leert u hoe u de Dahlia in de tuin (of pot) kunt toepassen, met welke andere beplanting de Dahlia mooi combineert.

 

Het praktische gedeelte bestaat uit het scheuren/splitsen van de Dahliaknollen en het stekken van de Dahlia. U gaat daadwerkelijk aan de slag met de knollen. Daarom is deze workshop qua tijd het meest geschikt in de maanden oktober/november of februari, maart, april.

 

De duur van de workshop is 2,5 uur.

De kosten zijn 17,50 euro per persoon met een minimum bedrag van 175 euro per workshop. Inbegrepen zijn informatiemateriaal over de Dahlia, koffie of thee en u krijgt een knol mee naar huis.

De locatie. De workshop wordt bij een tuinclublid of verenigingslid thuis (in een ruime schuur o.i.d.) gegeven. Ook kan ik voor een ruimte zorgen, dan komen er extra huurkosten op de andere kosten.

 

Heeft u interesse? Neem dan contact met mij op via mijn mail : janneke@joyousgarden.nl of bel 0570-525664