home boek lezingen dahlia's - dahlia's dahliaworkshop tuinadvies tuinexcursies 2007 - 09 contact

DAHLIA’S-DAHLIA’S-DAHLIA’S-DAHLIA’S

 

Sinds enige jaren heb ik er een grote liefde bij: het opkweken van Dahlia’s. Ik ben lid geworden van een Dahliavereniging waar ik steeds meer leer over deze feestelijke, fascinerende bloem. In augustus en september pluk ik er armen- en emmersvol van en deel kleurige bossen uit. Sinds 2007 is er o.a. vanuit de bloemistenhoek aan mij gevraagd Dahlia’s te leveren, en ben ik in 2008 begonnen met het verkopen van Dahlia's uit eigen tuin. Ook is er nu de mogelijkheid - op beperkte schaal - knollen bij mij te bestellen en stek ik in het vroege voorjaar bijzondere Dahlia's. Die (stek-)planten zijn bij mij te koop.

 

De lezingen over Dahlia's nemen een ongekende vlucht. Door het hele land houd ik lezingen over de Dahlia, van Groningen tot Zeeuws Vlaanderen en van Noordwijk tot Hengelo. Onlangs ben ik zelfs in België geweest bij de Vlaamse Vaste Planten Vereniging waar de populariteit van de Dahlia ook groeiend is. Later dit jaar (2009) ben ik elders in België uitgenodigd om mensen te inspireren over de Dahlia.
In oktober 2008 heb ik ook een eerste workshop over Dahlia's gegeven. Tijdens de workshop komen allerlei aspecten betreffende de Dahlia ter sprake zoals: herkomst, soorten en groepen, kwekers, onderhoud en toepassing in de tuin. Gezamenlijk worden er ook Dahlia's gesplitst en gestekt.
Een leuke en leerzame workshop voor tuinclubs en -verenigingen! Zie voor meer informatie bij het kopje Workshop op de Home pagina.

 

Wanneer u geďnteresseerd bent in Dahliabloemen, -planten, -lezingen of -knollen neem dan contact met mij op via mijn mail janneke@joyousgarden.nl of mobiele telefoon 06-49400081. 
Zie het hoofdstuk lezingen op mijn site.